Nils Hasseløy hjemmeside

Clairvoyance, meditation, åndelig- og personlig udvikling...

Uddannelser, kurser, foredrag, coaching og rådgivning...

Foredrag

At arbejde med oversanselig erkendelesformer
Nytænkning af Steiners meditative teknikker. Hamburg 5. december 2014.

Die Arbeit mit den übersinnliche Erkenntnisformen.
Reaktualisierung Rudolf Steiners Meditationstechniken durch das Denken, die Künste, moderne Kurzzeitstherapien und aufmerksamkeit auf das Seelisch-Geistige in uns.
Hamburg, 5. Dezember 2014, KL 19:00Meditation som erfaringen med den oversanselige verden
Da jeg begyndte at meditere, fik jeg en bunke blålys stukket op i ansigtet, som står i modsætning til de erfaringer jeg gjorde som praktiker.
Foredraget vil belyse hvordan meditationen efterhånden som man mediterer udvikler sig fra at beskæftige sig med symbolske objekter til en empirisk og kritisk erkendelsesform, som har en ganske særlig karakter et sted mellem sansning, følelse og erkendelse.
Onsdag 25. februar 2015. kl. 19:30
Sted: København, se www.frihedsforum.dkForedrag i videoform fra 2018:
I løbet af foråret 2018 vil jeg udgive en række af mine foredrag i videoform. I første omgang vil det blive om den oversanselgie verden set i lys af det posmoderne menneskes forhold til sin omverden.


Hvordan møder man den oversanselige verden i hverdagen og i meditation
Mange tror at den oversanselige verden er noget mystisk noget, men vi er hele tiden i kontakt med den side af tilværelsen uden at vi er klar over. Foredraget viser til hvordan en række daglige erfaringer og sanserne egentlig kommer fra den oversanselige verden.

Den oversanselige verden og vores drømme
Hvordan opstår vores drømme set ud af auraen og det liv man lever bag den ydre facade, som kaldes den oversanselige verden og som spiller en større rolle i vores liv end man normalt tror.

Auraen og drifterne
Traditionelt er auraen noget som er forbundet med en verden som ikke er tilgængelig for de fleste og som regnes for noget der ligger på grænsen mellem tror og overtro. Men auraen griber helt ind i vores hverdag og også ind i vores drifter, begær etc. Foredraget vil beskæftige sig dels med sex, dels med det vi ønsker og længes efter, vores følelser som vrede, kærlighed etc.

Esoterisk eller okkult meditation: Hvad er esoterisk meditation til forskel fra fx mindfulness, fantasirejser etc.
I dag er der mange der mediterer og fx hører bånd som er indlæst af en person ledsaget af sød musik, skalaer som går nedad og skaber en vis grad af indre ro. Men den okkulte meditation er noget helt andet.

Det er at udvikle en grådighed overfor livet, som ikke styrer efter bøde vibrationer, men forsøger at sætte sig ind i virkeligheden på en sådan måde at man trænger ind i den ydre verden under helt andre forudsætninger. Dertil bruger den en række kræfter i sjælen som man forbinder med fantasi, begær, drifter, instinkter etc., som man forholder sig til på en anderledes måde.

Mine erfaringer med Steiners og asiatiske meditationssystemer
Efter at have mediteret med Steiners meditationer en del år, havde jeg en periode hvor jeg beskæftigede mig med asiatiske meditation, mest i form af tibetansk buddhisme, hvor jeg fik en hel del oplevelser og erfaringer, som jeg både kunne og ikke kunne bruge, men som var tankevækkende set i lys af det man i dag sælger som meditation og åndelig visdom.

Foredragene varer 60-75 minutter
Pris: Ca. Kr. 100.

Hvis I ønsker foredrag hvor I bor, kan jeg kontaktes for forskellgie emner.
Jeg har en række erfaringer med oversanselige erkendelse og erfaring både praktisk og mere teoretis eller systematisk.
Pris: kr. 3000 + broafgifter og transport efter statens regler.
Henvendelse: Tlf.: 60 61 46 34 (Man – Ons kl. 12:15-13) eller nilshasseloy@gmail.com